latinica  ћирилица
23/02/2019 |  08:26 ⇒ 10:17 | Autor: SRNA

Zaharova: SAD i NATO razmatraju naoružavanje opozicije u Venecueli

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije optužilo je SAD i njihove saveznike iz NATO da razmatraju mogućnost naoružavanja opozicije u Venecueli i da Vašington raspoređuje pripadnike specijalnih jedinica i opremu nedaleko od granice te južnoameričke države.
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/Evgeniй Biяtov) -
Marija Zaharova (Foto: Sputnik/Evgeniй Biяtov)

Američki konvoj sa humanitarnom pomoći za Venecuelu mogao bi da dovede do sukoba i bude izgovor za uklanjanje sa vlasti predsjednika Nikolasa Madura, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

- Imamo informaciju da kompanije iz SAD i njihovih saveznika iz NATO-a razmatraju mogućnost kupovine veće količine oružja u jednoj od istočnoevropskih država koje bi poslali opoziciji u Venecueli - rekla je Zaharova.

Prema njenim riječima, među oružjem koje bi bilo kupljeno su mitraljezi, lanseri granata, prenosni lanseri raketa i municija za lako pješadijsko naoružanje, te artiljerijski sistemi.

- To je ono na šta misle kada govore o isporuci humanitarne pomoći - kaže Zaharova.

Maduro je ranije odbio da prihvati humanitarnu pomoć SAD, navodeći da Vašington želi da iskoristi slanje pomoći kao izgovor za invaziju na njegovu zemlju.