latinica  ћирилица
24/02/2019 |  17:01 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Srbija u meču odluke protiv Izraela za Mundijal

Košarkaška reprezentacija Srbije igra protiv Izraela meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini. Na poluvremenu je 49:33 za Srbiju.

Pred srpskom selekcijom je imperativ pobjede, jer samo trijumf u ovom meču sigurno vodi na svjetsku smotru košarke, poraz bi uključio dodatnu matematiku. Hala "Aleksandar Nikolić" je rasprodata.

Na dva i po minuta prije kraja prvog poluvremena Srbija dolazi na maksimalih plus 11, a minut kasnije i do plus 16. Ovu prednost "orlovi" su zadržali do odlaska na odmor. Fantastičnu partiju pružio je Dragan Milosavljević sa 18 poena, njega je pratio Miloš Teodosić sa devet.

Čitave kvalifikacije stale su u posljednjih 40 minuta igre. Pred izabranicima Aleksandra Obradovića je meč odluke protiv selekcije Izraela, a samo pobjeda vodi u Kinu.

Pred "orlovima" je veliki izazov i prilika da se revanširaju protivniku za poraz u prvom meču u Izraelu - 83:74.

Takođe, i protivnik vreba svoju šansu za plasman na SP i on bi pobjedom imao šansu da se plasira na završni turnir, ali bi im trebao i poraz Gruzije od Estonije. Tada bi se stvorio krug od tri selekcije s istim brojem bodova, pa bi i Srbija selekcija imala šansu za plasman uprkos porazu.