latinica  ћирилица
24/02/2019 |  18:04 ⇒ 20:07 | Autor: RTS

Povrede pokvarile derbi, bez golova Јunajteda i Liverpula (FOTO)

Fudbaleri Mančester junajteda i Liverpula odigrali su neriješeno bez golova (0:0) u velikom derbiju Engleske koji je obilježio 27. kolo Premijer lige.
Povreda Andera Erere - Foto: TANЈUG
Povreda Andera ErereFoto: TANЈUG

"Crveni đavoli" dočekali su na svom Old Trafordu trenutno prvoplasiranu ekipu na tabeli i bili bliži da trijumfuju, ali je to spriječio golman gostiju Alison Beker.

Duel je bio poprilično nekvalitetan, vođena je velika borba između dva šesnaesterca, najviše zbog činjenice da je viđeno mnogo povreda.

Menadžer Јunajteda Ole Gunar Solskjer, koji nekoliko nedjelja neće moći da računa na Nemanju Matića, već je u prvom poluvremenu morao da izvrši sve tri izmjene - teren su napustili Ander Erera, Huan Mata i DŽesi Lingard koji je zamijenio Španca, dok je na drugoj strani Јirgen Klop ostao bez Roberta Firmina.

Ni u nastavku nije bilo previše zanimljivih situacija, pa je Liverpul zadržao čelnu poziciju na tabeli, ali sa samo jednim bodom više od Mančester sitija. Јunajted je četiri mjesta niže sa 52 boda.

U drugoj utakmici dana Arsenal je lako savladao ekipu Sautemptona rezultatom 2:0.

Ekipa iz Londona je na svom stadionu pitanje pobjednika riješila već u ranoj fazi utakmice, kada je postigla oba gola.

FK Arsenal (Foto: TANЈUG)

Aleksandar Lakazet je u šestom minutu pogodio za prednost "Tobdžija", kada se poslije udarca Henriha Mhtarjana sjajno snašao i petom proslijedio loptu u mrežu.

Desetak minuta kasnije fudbaler iz Јermenije je asistenciji dodao i pogodak, pošto je rutinski realizovao lijep napad svog tima.

Izabranici Unaja Emerija mogli su i ubjedljivije da slave, ali im je i ovo bilo dovoljno da se popnu na četvrto mjesto sa 53 boda.

"Sveci" su ostali u zoni ispadanja sa 24 boda, jednim manje od Kardifa koji je prvi ispod crte.