latinica  ћирилица
24/02/2019 |  21:28 | Autor: Večernje novosti

Milosavljević: Sjajan meč uprkos nervozi

Košarkaški reprezentativac Srbije Milenko Tepić rekao je da je sistem kvalifikacija za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Kini čudan, ali da je ekipa ispunila cilj današnjim plasmanom na to takmičenje.
Košarkaši Srbije (foto: StarSport) -
Košarkaši Srbije (foto: StarSport)

- Svakome znači da igra u reprezentaciji, drago mi je što na bilo koji način mogu da pomognem. Čitav sistem ovih kvalifikacija je jako čudan, igramo u različitim sastavima, ekipa koja igra kvalifikacije možda neće igrati na samom prvenstvu. Ali, imali smo jedan cilj sve vrijeme, uspjeli smo u tome - izjavio je Tepić novinarima u Beogradu.

Stevan Јelovac je rekao da nije očekivao da će se pitanje plasmana na SP odlučivati u posljednjem kolu, ali da je ekipa ispunila zadatak.

- Sigurno da se poslije utakmice protiv Estonije nismo osjećali prijatno, bila je malo napeta atmosfera. Ali, čast nam je da nas ovoliko ljudi bodri, čestitao bih i svim momcima koji su došli da igraju s nama, pogotovo njima iz Evrolige, s njima smo mnogo bolji. Nismo očekivali ovoliko teške kvalifikacije, ali ispunili smo zadatak - rekao je Јelovac.

 Iz grupe L plasman na turnir prethodno su izborile Grčka i Njemačka.

Reprezentativac Dragan Milosavljević rekao je da je ekipa bila pod velikim pritiskom prije utakmice.

- Bila je prisutna tenzija i nervoza, ali svi smo odigrali sjajan meč. Igrali smo sjajnu odbranu i cio tim je dao sve od sebe. Znali smo da nas čeka teška utakmica, ali srećom ostvarili smo lakšu pobjedu - rekao je Milosavljević.