latinica  ћирилица
12/03/2019 |  19:28 | Autor: RTS

Poraz "delfina" u Hrvatskoj, obje ekipe na Završnom turniru

Vaterpolisti Srbije izgubili su poslednji meč Grupe D Evropa kupa od Hrvatske u Sisku. 12:9 (1:0, 4:4, 5:2, 2:3). Bez obzira na poraz, obje ekipe plasirale su se na Završni turnir, koji će sledećeg mjeseca biti odigran u Zagrebu.

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u Sisku od Hrvatske 12:9 i takmičenje u D grupi Evropa kupa završila na drugom mjestu. Bez obzira na to, obje selekcije obezbijedile su plasman na Završni turnir, koji se sljedećeg mjeseca održava u Zagrebu.

Srbija je u Sisak otišla u najjačem sastavu, ali su Hrvati još jednom pokazali da su veliki protivnik i zahvaljujući, čini se, većoj želji došli do pobjede.

U prvoj četvrtini viđen je samo jedan gol, Maro Јoković je bio strijelac za Hrvatsku. Treba istaći da su u tom dijelu igre izabranici Dejana Savića čak pet puta propuštali priliku da zatresu mrežu sa igračem više u bazenu.

Do poluvremena smo gledali efikasan i neizvjestan meč (5:4), da bi hrvatska ekipa u nastavku zaigrala mnogo angažovanije.

Јoković je sa dva brza gola na početku treće dionice prvi put donio Hrvatskoj tri gola prednosti, a Srbija je na 7:5 za rivala propustila šansu da se potpuno vrati u život.

Do kraja susreta Hrvatska je uvećala prednost, da bi "delfini" u završnici meča smanjili prednost na tri gola, kako je i završen meč.

Zanimljiv je podatak da je Srbija imala više puta igrača više u bazenu, ali da su Hrvati samo jedan pogodak postigli u trenucima kada su brojčano bile ravnopravne snage.

U ekipi Hrvatske najefikasniji je bio Maro Јoković sa četiri pogotka, po dva su postigli Macan i Vukićević. Kod "delfina", po dva pogotka postigli su Mandić, Filipović, Prlainović i Mitrović.