latinica  ћирилица
16/03/2019 |  18:12 ⇒ 18:12 | Autor: SRNA

Đukanović najavio tužbu protiv dnevnog lista "Vijesti"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović najavio je tužbu protiv dnevnog lista "Vijesti" zbog optužbi koje je u današnjem intervjuu na njegov račun iznio predsjednik Atlas grupe Duško Knežević, koji je rekao da ima snimak na kome se vidi kako daje novac crnogorskom predsjedniku.
Milo Đukanović - Foto: SRNA
Milo ĐukanovićFoto: SRNA

Iz kabineta predsjednika Crne Gore ocijenili su neosnovanim i neprovjerenim optužbama iznesenim na račun Đukanovića u današnjem izdanju dnevnog lista "Vijesti", te da "kroz razgovor sa odbjeglim tajkunom Duškom Kneževićem predstavljaju sračunato širenje senzacionalističkih vijesti sa očiglednim ciljem da pospješe energiju uoči najavljenih protesta".

- Tendenciozno plasiran intervju, kao i niz tekstova koji obiluju lažnim informacijama i tvrdnjama o predsjedniku države, biće povod pokretanja tužbe predsjednika Mila Đukanovića - navodi se u saopštenju.

Knežević u intervjuu "Vijestima", između ostalog, rekao kako ima snimak na kome se vidi Milo Đukanović u njegovoj kući i kako mu u sportskoj torbi daje novac.

On je prije dva dana podnio krivičnu prijavu protiv Đukanovića kao vođe kriminalne organizacije koja mu je otela imovinu vrijednu 170 miliona evra.

Podgorička kancelarija Interpola raspisala je crvenu potjernici protiv Kneževića zbog privrednog i finansijskog kriminala i pranja novca, jer je vlasnik Atlas banke i IBM banke, kao i Atlas grupe koja se bavi različitim biznisima.

Knežević se trenutno nalazi u Londonu i mijenja lokacije stanovanja iz straha da ne bude ubijen od, kako je naveo, "balkanske mafije koja mu je za petama po naredbi Đukanovića".