latinica  ћирилица
17/03/2019 |  19:14 ⇒ 18/03/2019 | 07:31 | Autor: TANЈUG

MUP Srbije: Nezabilježen pokušaj obračuna s policajcima

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije Milosav Miličković ocijenio je danas da napad na policijske službenike predstavlja "nezabeležen pokušaj obačuna" i "divljački pokušaj povređivanja policajaca".
MUP Srbije -
MUP Srbije

"Najnoviji napad na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova od strane huligana iz Saveza za Srbiju predvođenih Draganom Đilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Јeremićem, predstavlja nezabilježeni pokušaj obračuna s policijskim službenicima koji, isključivo u skladu sa zakonom, obavljaju svoj posao i staraju se o javnom redu i miru", naveo je Miličković u saopštenju za javnost.

Rebić: U napadu demonstranata povrijeđeno više policajaca

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je u napadima nasilnih demonstranata sinoć i danas povrijeđeno više policajaca.

Kako je naveo, oni su pokušavali da "obezbijede stabilan javni red i mir za sve građane".

"U prethodna dva dana nasilni demonstranati su beskrupulozno napadali policijske službenike čiji je posao da svim građanima obezbijede sigurnost na ulici, na poslu i bilo gdje drugdje", naveo je Rebić u saopštenju za javnost.

On je rekao da demonstranti "nisu birali sredstva, kamenicama i flašama gađali su policijske službenike, a jedan dio demonstranata je fizički nasrnuo na policajce u pokušaju da probije kordon" i dodao da je među njima bilo "i predloga da se teretnim vozilom razbije policijski kordon, a od jednog demonstranta oduzet je i nož".

"Očekujem od nadležnih sudova najstrožije kazne za ovakvo nasilničko ponašanje i nećemo dozvoliti nikome da sprovodi nasilje", istakao je Rebić.