latinica  ћирилица
19/03/2019 |  16:13 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

Dodatno unaprijediti ekonomsku saradnju, posebno u turizmu

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović ocijenili su danas u Budvi da prijateljske odnose dvije susjedne zemlje treba iskoristiti za dodatno unapređenje ekonomske saradnje, posebno u oblasti turizma.
Radmanović i Brajović - Foto: RTRS
Radmanović i BrajovićFoto: RTRS

S tim u vezi kao prioritet je istaknuta izgradnja puta Foča-Šćepan Polje-Plužine, kao i mosta na Tari, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Naglašena je i potreba da se radi na boljoj prohodnosti granice između BiH i Crne Gore, posebno u ljetnjoj turističkoj sezoni.

Radmanović i Brajović su konstatovali da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja, te naglasili da sporazum o granici koji su potpisale BiH i Crna Gora, predstavlja dobar primjer rješavanja ovog pitanja za sve susjedne zemlje u regionu.

Na sastanku su razmijenjene informacije o političkim prilikama u BiH i Crnoj Gori, kao i o procesu evropskih integracija u kojem učestvuju obje zemlje.

Skupština Crne Gore domaćin je 16. konferencije predsjednika parlamenata Јadransko-jonske inicijative koja se održava u Budvi.