latinica  ћирилица
20/03/2019 |  12:34 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Ozvaničen početak izgradnje saobraćajnice u naselju Petrićevac

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničio je početak izgradnje saobraćajnice u Ulici kralja Aleksandra u naselju Petrićevac.

Mještani Motika ne kriju zadovoljstvo zbog izgradnje puta prema njihovom naselju, ističući da dugi niz godina koriste loš i neuslovan put koji im oštećuje automobile, ali i predstavlja veliku opasnost za školarce i pješake. Zato će saobraćajnica sa obostranim trotoarima i javnom rasvjetom olakšati svakodnevni život mještana ovih naselja.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić kaže da je projekat izgradnje puta vrijedan više od dva miliona maraka i jedan je od ovogodišnjih prioriteta gradske administracije, ali i najveće ovogodišnje ulaganje kada je riječ o izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnica na području grada.

- To će biti potpuno nova moderna saobraćajnica, širine šest metara sa obostranim trotoarima, kanalizacijom, vodovodom, rasvjetom, na vrlo naseljenom području gdje je mnogo stanovnika. Dobiće se jedna moderna sabraćajnica koja će mnogo značiti i za bezbjednostgrađana. Ovdje je mnogo djece koja idu u školu i onih koji idu na posao, a građani ovog naselja rješenje problema traže već godinama - istakao je Radojičić.

Prema projektu, biće izgrađeno 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, od takozvanih Žutih zgrada na Petrićevcu do objekta "Pavlović tursa" u Motikama. Novom saobraćajnicom u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića, Motike će kao jedno od najbrže rastućih naselja sa znatnim prilivom stanovništva, biti bolje povezano sa ostatkom grada.

Izgradnja puta za Motike biće finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica, a prema projektu, rok za izvođenje radova je 180 radnih dana od uvođenja izvođača radova.