latinica  ћирилица
20/03/2019 |  18:01 ⇒ 18:29 | Autor: SRNA

General Anđić: Poziv srpskom narodu na jedinstvo i državotvornost

Predsjednik udruženja "Čast otadžbine" u Beogradu, general Rodoljub Anđić rekao je Srni da se drugostepenom presudom prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću nastavlja satanizacija Srba i pozvao srpski narod na jedinstvo i državotvornost.
Rodoljub Anđić - Foto: RTRS
Rodoljub AnđićFoto: RTRS

Anđić je naveo da je današnjom presudom Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove rečeno da su Srbi krivi za izazivanje rata u BiH, a NATO i zapadne zemlje amnestirani za zločin koji su izvršili prema Srbima bombardujući obje srpske države.

- Ovom presudom nastavlja se satanizacija Srba i treba očekivati još veće pritiske na Republiku Srpsku i Srbiju. Zato pozivam srpski narod na jedinstvo i državotvornost i podršku državnom rukovodstvu Republike Srpske u odbrani integriteta Republike Srpske i srpskog naroda u celini - istakao je Anđić.

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu izrekao je danas prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću drugostepenu presudu kojom ga je osudio na kaznu doživotnog zatvora.

Drugostepena presuda izrečena je nakon što su razmotrene žalbe odbrane i tužilaštva na prvostepenu, kojom ga je 2016. godine Haški tribunal osudio na 40 godina zatvora.