latinica  ћирилица
23/03/2019 |  08:14 ⇒ 17:46 | Autor: SRNA

Brojni telegrami saučešća povodom smrti dvojice rudara

Povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice, stigli su brojni telegrami saučešća rukovodstva Republike Srpske.
Palata Republike -
Palata Republike

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su stradali u jami "Braćan" na području opštine Srebrenica, te rukovodstvu Kompanije "Boksit".

- Duboko sam potresena viješću o rudarskoj nesreći koja se dogodila u jami "Braćan", na području opštine Srebrenica, u kojoj su živote izgubila dvojica rudara Slaviša Žugić i Branislav Ostojić dok su obavljali svoje radne zadatke. Tragična smrt rudara je veliki i nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, ali i za Kompaniju "Boksit" - navodi Cvijanovićeva u telegramu.

Ona je porodicama Žugić i Ostojić, rukovodstvu i cjelokupnom kolektivu Kompanije "Boksit" uputila izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je telegrame saučešća prodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Branislava Ostojića iz Zvornika, koji su tragično stradali u jami Braćan na području opštine Srebrenica, kao i kompaniji “Boksit“ iz Milića.

- Sa velikom tugom u ime Narodne skupštine Republike Srpske i svoje ime upućujem vam izraze dubokog saučešća zbog tragične smrti rudara, koji su stradali savjesno obavljajući svoj težak posao. Sve nas je duboko pogodila ova tragična vijest. Naše misli i osjećanja danas su sa vama. Ova vijest potresla je sve građane Republike Srpske - napisao je predsjednik Čubrilović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je povodom teške rudarske nesreće na području Srebrenice telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara i rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići.

- Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami `Braćan`, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić - istakao je Višković.

On je dodao da je gubitak dva života, dva dobra čovjeka, nenadoknadiv gubitak za porodice i Kompaniju "Boksit", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

- Malo je riječi koje mogu ublažiti neizmjernu bol zbog ove nesreće, lično sam poznavao Slavišu i Borislava kao dio kolektiva u Kompaniji "Boksit", u kojoj sam i sam radio - naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, danas je zbog tragične smrti Slaviše i Branislava velika žalost u Kompaniji "Boksit" i opštini Milići.

- U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih rudara, Vama i cijelom kolektivu Kompanije `Boksit` - navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Povodom teške rudarske nesreće koja se dogodila na području Srebrenice, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara Slaviše Žugića i Borislava Ostojića, te rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići.

- Sa dubokim žaljenjem sam primio vijest o nesreći koja se dogodila juče u jami "Braćan", na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić - istakao je Dodik.

On je naglasio da je tragična smrt dvojice rudara nenadoknadiv gubitak za njihove porodice, kompaniju "Boksit", kao i društvo u kojem su živjeli, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

- Uspomena na njih ostaće zauvijek sačuvana u srcima njihovih porodica, radnih kolega i svih ljudi koji su ih voljeli i poštovali - naveo je Dodik u telegramu saučešća.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić uputio je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića iz Milića i Borislava Ostojića iz Zvornika, koji su stradali u jami "Braćan" na području opštine Srebrenica, te upravi Kompanije "Boksit".

- Јako me potresla vijest o nesreći koja se dogodila juče u jami `Braćan`, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Branislav Ostojić. Ne postoje riječi utjehe za ovaj nenadoknadiv gubitak dva ljudska života, kao i neizmjernu bol koju je ova tragedija prouzrokovala - naveo je Đokić u teleramu.

Đokić je telegram saučešća uputio porodicama stradalih rudara u svoje ime i u ime Ministarstva energetike i rudarstva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Saučešće porodicama uputio je i vlasnik kompanije "Boksit" Rajko Dukić.

 

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH u tehničkom mandatu Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća porodicama rudara Slaviše Žugića i Borislava Ostojića koji su stradali u nesreći u rudniku "Boksit" kod Srebrenice.

- Duboko me potresla vijest o pogibiji rudara koje je nesreća zadesila dok su vrijedno obavljali teške rudarske zadatke. U ime Savjeta ministara BiH i u svoje lično ime porodicama poginulih rudara i zaposlenima u rudniku "Boksit" upućujem izraze iskrenog saučešća - naveo je Zvizdić u telegramu.