latinica  ћирилица
25/03/2019 |  15:57 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Počela izgradnja vrtića u Obudovcu

U Obudovcu kod Šamca počela je izgradnja dječijeg vrtića. Radove sa 430.000 KM finansiraju Vlada Republike Srpske i opština Šamac.

Dugogodišnji problem nedovoljnog prostora za smještaj djece u šamačkom vrtiću, uskoro će biti riješen izgradnjom odjeljenja u novom objektu u Obudovcu. To će otvoriti mogućnost za dnevni boravak djece iz tog i susjednih sela.

- Pošto su oni dosta udaljeni od grada, od Šamca, a isto tako podjednako i od Brčkog, uvijek je bilo zainteresovanih roditelja, ali ipak 20 i više kilometara nije isplativo roditeljima - ističe Marijana Dujković, direktorka ЈPU "Radost" Šamac.

Inicijativu za izgradnju vrtića u Obudovcu pokrenuli su roditelji, a podrška za realizaciju stigla je kroz projekat koji je Opština kandidovala kod Vlade Republike Srpske.

- Kao roditelj četvoro djece veoma mi je drago da je konačno nešto urađeno po pitanju vrtića u Obudovcu, od kojih će čak mojih dvoje ići u taj isti vrtić - kaže Srećko Јović, jedan od zadovoljnih roditelja.

Đorđe Milićević, načelnik opštine Šamac odaje veliku zahvalnost Vladi Republici Srpske.

-Početak realizacije počeo je prošle godine kroz projekat javnih investicija Vlade Republike Srpske, gdje će Vlada učestvovati sa nekih 200.000 KM i isto toliko, u najmanjem iznosu, opština Šamac - napominje Milićević.

Vrtić će biti završen i opremljen do kraja juna, kada će početi i upis za prijem 50 djece, uzrasta od tri do šest godina, u dvije vaspitne grupe. Do septembra i početka rada vrtića, biće zaposlena četiri vaspitača, kuvarica i domar.