latinica  ћирилица
25/03/2019 |  15:59 ⇒ 16:52 | Autor: SRNA

Milići: Pomoć porodicama nastradalih rudara

Kompanija Boksit iz Milića materijalno je pomogla porodice rudara Slaviše Žugića i Branislava Ostojića, koji su poginuli u podzemnoj jami rudnika Braćan, saopštila je danas Služba ove kompanije odnosa sa javnošću.
Srebrenica - "Boksit" Milići - Foto: SRNA
Srebrenica - "Boksit" MilićiFoto: SRNA

Porodici Žugić otpisane su obeveze u iznosu od 18.000 KM, koliko duguje za kupljeni stan od ove kompanije, dok je Poslovni centar u Zvorniku u radni odnos primio brata Branislava Ostojića.

Nakon nesreće, kompanija je porodicama uručila po 5.000 KM, a Drina osiguranje, koja se nalazi u sastavu Boksita, po osnovu osiguranja, isplatila je po 10.000 KM.

Predsjednik kompanije Boksit, Rajko Dukić, obavijestio je na sastanku rudare koji rade u podzemnoj eksploataciji, da će, osim sprovođenja mjera koje treba da doprinesu većoj bezbjednosti na radu, dobiti povećanje plata.

Rudari će, osim povećanja plata koje su dobili od 1. januara, u visini od 20 odsto, dobiti povećanje od još 20 odsto od 1. maja.

Ovim povećanjima, plata rudara kopača i rukovaoca rudarskom mehanizacijom, za osmočasovno radno vrijeme, iznosiće približno 2.000 KM.

Rudari Slaviša Žugić iz Milića i Branislav Ostojić iz Zvornika poginuli su u petak, 22. marta, u rudniku boksita Braćan, koji se nalazi na području opštine Srebrenica, kada se na njih obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.