latinica  ћирилица
25/03/2019 |  16:12 | Autor: SRNA

Kancelarija za KiM: Mikićeva smijenjena zbog drugačijeg mišljenja

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila je da smjena Vesne Mikić sa mjesta zamjenika ministra pravde u privremenim institucijama u Prištini, nakon iznošenja stava većine o NATO agresiji 1999. godine, pokazuje da se predstavnicima Srba na samoproglašenom Kosovu negira pravo na drugačije mišljenje.
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM) -
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM)

- To je dokaz da su Ramušu Haradinaju potrebni isključivo poslušni i podobni Srbi - saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosmet.

Iz Kancelarije ističu da je Mikićeva iznijela mišljenje koje preovladava u srpskom narodu time što je agresiju na srpski narod nazvala genocidom, a albanske separatiste teroristima. 

- Haradinaj i njegovi saradnici mogu da otkriju još desetine spomenika agresorima i teroristima, ali srpski narod neće primorati da poštuje one koji su mu nezasluženo naneli zlo - dodaje se u saopštenju.

Haradinaj je smijenio Mikićevu uz obrazloženje da u institucijama u Prištini "nema mjesta za pojedince, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, koji mogu da omalovažavaju zajedničke evroatlantske vrijednosti", javio je RTS.

Povodom dvije decenije od NATO bomrdovanja SRЈ, Mikićeva je na svom Fejsbuk nalogu napisala da je "nad jednom suverenom zemljom koja se deceniju unazad borila protiv albanskog terorizma u okviru svojih granica, izvršen namjerno planirani genocid od NATO alijanse".