latinica  ћирилица
25/03/2019 |  17:48 ⇒ 20:07 | Autor: RTRS

Sokolački srednjoškolci zarađuju novac kako bi svi otišli na ekskurziju

Inicijative i izražena humanost mladih pokazuju da se na nove generacije možemo osloniti. Primjer su i sokolački srednjoškolci, učenici trećih razreda, koji na đačku ekskurziju neće otići dok ne prikupe sredstva za sve učenike.

Proteklog vikenda organizovali su humanitarni turnir u malom fudbalu i basketu i prikupili 1.000 KM, dovoljno da se plati odlazak za dva učenika. Nisu nezadovoljni, naprotiv, zahvalni su za podršku sugrađana.

- Neće nam biti dovoljno 1.000 KM, tako da nećemo stati sa sakupljanjem novca. Šaljemo molbe privrednicima. Druženje bez jednog učenika ne bi bilo pravo druženje, tako da ćemo se truditi i i dalje. Ponosni smo što smo se udružili i što pomažemo jedni drugima - kaže Јovana Marić, učenica trećeg razreda gimnazije SŠC "Vasilije Ostroški" Sokolac, a na njene riječi se nadovezao i drugar iz školske klupe Siniša Škobo:

- Pored organizacije i sredstava od turnira, zahvalni smo Šumskom gazdinstvu, jer za stručna odjeljenja organizuje pošumljavanje za dnevnicu. 

Teško da sokolačko Šumsko gazdinstvo može isplatiti dnevnica koliko je mladih ljudi spremno da se angažuje na pošumljavanju, a pozivaju i druge kolektive da im omoguće da svojim radom prikupe što više sredstava.

- Uvijek može bolje i više. Iskreno se nadamo da ćemo uspjeti, kao što su i ranije generacije uspijevale - poručuje učenica Јovana Mijatović.

Podrška profesora nije izostala, ali s punim povjerenjem, ovoj i svim predhodnim generacijama prepuštaju organizaciju humanitarnih aktivnosti.

- Ova škola i opština pokazuju da smo u odnosu na broj stanovnika ispred svih. Pored njihovih aktivnosti, podršku očekujemo od opštine, grada i privrednika - napominje Danilo Tadić, profesor i razredni starješina.

Vjerujemo da će njihova humanost biti nagrađena podrškom, jer do maja i odlaska na đačku ekskurziju u Grčku preostalo je nešto više od mjesec dana.