latinica  ћирилица
25/03/2019 |  19:56 ⇒ 21:19 | Autor: SRNA

Vučić: Najvažnije sačuvati bezbjednost Srba na Kosmetu

Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je danas da je za tu partiju od presudnog značaja da budu sačuvani životi i bezbjednost Srba na Kosovu i Metohiji, dodavši da prištinske takse na robu iz centralne Srbije nanose ogromnu štetu privredi i građanima.
Aleksandar Vučić (Foto: Rade Prelić) - Foto: TANЈUG
Aleksandar Vučić (Foto: Rade Prelić)Foto: TANЈUG

- Za nas je od presudnog značaja da sačuvamo živote i bezbjednost naših građana. Uvjereni smo i nadamo se da ćemo u tom poslu imati podršku KFOR-a, a svakako srpska država neće ostaviti na cjedilu svoj narod - rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva SNS-a.

On je naveo da je na sjednici najviše razgovarano o Kosovu i Metohiji i da je obavijestio članove Predsjedništva SNS o svemu što se dešavalo u razgovorima sa Prištinom i o šteti koja je nanesena poslije uvođenja prištinskih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, prenose beogradski mediji.

Vučić je ukazao da takse predstavljaju veliki ekonomski problem jer realno utiču 0,4 odsto, a neki kažu i čak 0,7 odsto na bruto domaći proizvod.

- To je ogromna šteta za Srbiju i naše građane - naglasio je Vučić.

Govoreći o mogućnosti održavanja vanrednih izbora u Srbiji, on je istakao da na sjednici Predsjedništva SNS nije donesena konačna odluka o tome.

- Nismo donijeli konačnu odluku o vanrednim izborima, ali smo bliže njihovom raspisivanju nego ranije - rekao je Vučić.