latinica  ћирилица
25/03/2019 |  22:09 ⇒ 26/03/2019 | 08:27 | Autor: RTRS

Veliki bod Srbije u Lisabonu (FOTO)

Fudbalska reprezentacija Srbije u prvom meču kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2020. godine, odigrala je neriješeno u Lisabonu sa Portugalom (1:1).
Fudbalska reprezentacija Srbije - Foto: AP
Fudbalska reprezentacija SrbijeFoto: AP

Izabranici selektora Mladena Krstajića odigrali su dobar meč u Lisabonu, tokom čitavog meča uspješno su parirali aktulenim šampionima Evrope, pa bod osvojen u ovom duelu može kasnije imati i te kako veliku težinu. S druge strane Portugal poslije dva kola i dvije domaće utakmice ima samo dva boda na svom kontu, što je malo ko očekivao. U prvom kolu grupa B portugalci su remizirali sa Ukrajinom, u meču bez golova. 

Srbija je povela u sedmom minutu, poslije prekršaja Patrisia nad Gaćinovićem. Siguran realizator najstrože kazne bio je kapiten Dušan Tadić. Imao je i Portugal neke svoje prilike, ali na golu je bio sjajan Dmitrović. U 30. minutu domaćin je ostao bez najboeg igrača Kristijana Ronalda, koji je nakon jednog trka za loptom osjetio jak bol u preponi, i morao je van terena. 

Portugal - Srbija (foto: Nemanja Nikolić)

Ipak, Portugal u 41. minutu izjednačava na spektakularan način, pogodio je Danilo udarcem sa 25 metara. Bio je to, zaista evrogol Danila. 

Odmah u sledećem napadu Srbija je mogla do novog vodstva, ali Mitrovićev pokušaj sa nekoliko metara odlazi preko gola. 

U nastavku meča "orlovi" u početnim minutama imaju nekoliko dobrih prilika, ali pokušaji Tadića, Ljajića, Lazovića nisu imali jačine i preciznosti, i rezultat ostaje nepromjenjen. 

Imao je i Portugal svoje prilike, od kojih treba izdvojiti onu iz 75. minuta, kada je Maksimović požrtvovanom intervencijom spasio siguran pogodak. 

Na kraju veliki remi, koji Srbiju i te kako ostavlja u igri za plasmanom na EURO. 

 U drugom meču grupe B Ukrajina je kao gost savladala Luksmebrug sa 2:1, i izabranici selektora Andreja Ševčenka sada vode na tabeli sa četiri boda iz dva susreta.