latinica  ћирилица
04/04/2019 |  18:35 ⇒ 19:15 | Autor: SRNA

Predstavljena ljetna ponuda Ski-centra "Ravna planina"

Ski-centar "Ravna planina" sa Pala predstavio je danas ljetnu turističku ponudu koja obuhvata vožnju gondolom, planinarenje, ribolov, jahanje, kao i gastronomsku ponudu na vidikovcu.
Ski-centar "Ravna planina" predstavio ljetnu ponudu - Foto: SRNA
Ski-centar "Ravna planina" predstavio ljetnu ponuduFoto: SRNA

Portparol Ski-centra "Ravna planina" Јelena Mičić izjavila je novinarima da da ovaj centar ima najveći rast posjećenosti u regionu.

- Silni rad i zalaganje izdvaja nas od drugih, tako da nam je ova zimska sezona bila najuspješnija sa više od 100 dana skijanja - istakla je Mićićeva i dodala da je ostvareno 800.000 vožnji.

Ona je dodala da je cilj ski-centra da budu posjećeni i ljeti i da rade 365 dana u godini.

Mičićeva je istakla značaj ljetne sezone koja nudi veliki broj sadržaja, poput biciklizma po uređenim stazama dugim 20 kilometara, hajkinga, alpinizma, zip-lajna.

Ona kaže da se uređenim planinskim stazama od Ravne planine može doći do Јahorine i Romanije.

Mičićeva ističe da je na dva vještačka jezera moguće bavljenje svim sportovima na vodi, kao i da se u jednom jezeru uzgaja pastrmka koju posjetioci mogu pecati i pripremati na roštilju.

Direktor Turističke organizacije "Јahorina" Igor Tošić rekao je da je turizam u Istočnom Sarajevu u ekspaniziji, što potvrđuje činjenica da je zimska sezona na Ravnoj planini i Јahorini bila najupsješnija do sada.

- Skijaški centar "Ravna planina" ispunjava sve uslove prema FIS standardima, održavaju se sva takmičenja koja su prošla homologaciju, imaju vještačko osnježavanje i to potvrđuje da su ozbiljan ski centar - istakao je Tošić.

On je dodao da je Ravna planina izletište koje nudi brojne sadržaje i postaje kompaktna turistička cjelina zahvaljujući investitoru i vlasniku kompleksa Veljku Golijaninu koji je učinio mnogo za grad Istočno Sarajevo i opštinu Pale.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Siniša Lasica naglasio je da je Ravna planina jedan od najznačajnijih turističkih potencijala, kao i Јahorina.

- Dajemo veliku podršku porodici Golijanin koja je vlasnik ovog turističkog potencijala i Olimpijskom centru Јahorina koji je imao jednu od najuspješnijih sezona. Želimo da i naredne sezone u oba skijališta budu takva - rekao je Lasica.