latinica  ћирилица
05/04/2019 |  11:40 ⇒ 14:45 | Autor: RTRS

Banjaluka: Upućen prijedlog odluke o promjeni radnog vremena trgovinskim centrima

Grad Banjaluka uputio je prijedlog odluke o promjeni radnog vremena trgovinskim centrima u Banjaluci.
Radenko Komljenović (Foto:gradbanjaluka) -
Radenko Komljenović (Foto:gradbanjaluka)

Prijedlog će se naći pred odbornicima Skupštine grada u ponedjeljak, 8.aprila - rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za privredu grada Banjaluke Radenko Komljenović.

Komljenović je istakao da očekuje da će odluka od strane odbornika biti prihvaćena.

- Moram da kažem da će grad Banjaluka usvajanjem Strategije razvoja grada opredijelio da se razvija kao regionalni i kao turistički centar. Smatramo da postoje veliki potencijali u razvoju turizma. Sigurno je da su trgovinski centri perspektiva i budućnost, između ostalog, za privlačenje građana koji su van Banjaluke u Banjaluku. Oni će provoditi vrijeme ne samo u trgovinskom centru, nego će obići i naš grad, naše restorane - naglasio je Komljenović.

Naveo je da je odluka koja je do sada bila na snazi predviđala mogućnost rada trgovinskih centara nedjeljom do 16 časova.

- Analizirajući stanje u okruženju u svim većim gradovima u BiH, ali rekao bih i u Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj, mahom trgovinski centri rade do 21 ili 22 časa - zaključio je Komljenović i istakao da se grad Banjaluka zalaže da odnos prema zaposlenima u trgovinskim centrima bude prema Zakonu o radu.