latinica  ћирилица
11/04/2019 |  19:07 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Doboj: Hrabri policajci spriječili djevojku da izvrši samoubistvo

Dobojska policija spasila je 26-godišnju ženu od sigurne smrti. Uspjeli su, na vrijeme, da je spriječe da skoči sa 16. sprata solitera. Ovo je, u posljednjih desetak dana, treći put da su policijski službenici spasili građane, i osujetili samoubilačke namjere.

Što prije stići na mjesto događaja, vodilo je inspektore u njihovoj namjeri da spasu ljudski život.

U tom trenutku, kažu, ništa nije bitnije. Akcija spasavanja i za njih je bila veoma stresna, ali to su shvatili tek kada su uspjeli da uđu u stan i spasu ženu od sigurne smrti.

- Polako smo prišli, jer smo mogli očekivati svakakve reakcije, i u tom pogledu morali smo biti oprezni. Obzirom da nije reagovala na nas, uhvatili smo je kolega i ja i uvukli unutra - navodi Milica Ninković, inspektor kriminalističke policije.

- Taj trenutak traje kao vječnost. Kroz glavu nam je prolazila misao i molili smo se da ne padne, ali završilo se najbolje što je moglo - kaže Samir Imeri, kriminalistički policijac u PS Doboj jedan.

Policija je dobila dojavu da bi ženska osoba mogla da počini samoubistvo, ali sve dok nisu stigli na teren, kažu, nisu mogli da pretpostave šta će zateći.

- Kolegica je nju pozivala na telefon i nije se javljala. Očekivali smo da ćemo je zateći da je izvršila taj čin. Dosad smo rjeđe imali slučajeva samoubistva bacanjem kroz prozor, više smo očekivali da ćemo je naći u kadi da je isjekla vene, ali na sreću, nismo - rekao je Vjekoslav Čolić, inspektor kriminalističke policije.

Tokom ovog mjeseca život mladića koji je namjeravao da skoči sa nedovršene stambene zgrade u Tesliću spasio je nakon tri sata pregovaranja pomoćnik komandira Slavomir Klječanin.

I slučaj iz Dervente naišao je na pažnju javnosti kada su dva policajca Borislav Knežević i Milojko Popović spriječili ženu da skoči s mosta u rijeku Ukrinu. Uzroci ovih slučajeva su porodični problemi.