latinica  ћирилица
12/04/2019 |  17:16 | Autor: SRNA

Nović: Nadležni kriju podatke o teroristima

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Sredoje Nović izjavio je da ne razumije šta se dešava na polju bezbjednosti u BiH, kada se javnosti ne saopštava ko su lica sklona terorističkim aktivnostima.
Sredoje Nović (Foto:pestisracok.hu) -
Sredoje Nović (Foto:pestisracok.hu)

Nović je, komentarišući deportovanje tri državljanina BiH iz Njemačke zbog povezanosti sa terorizmom, ocijenio da nadležni kriju podatke o teroristima.

- Nevjerovatno je da se iznose podaci za lica koja, nažalost, izvrše suicid, u bilo kojem mjestu u BiH, ali zato, vrlo vješto, pojedini ministri odgovorni za tu oblast ne žele da kažu /ko su lica sklona terorističkim aktivnostima/ -  rekao je Nović Srni.

On je istakao da to ne čine ni nadležne agencije, iako bi morale građane da upozore, koja su to lica sklona terorističkim aktivnostima i da javno kažu o kome je riječ.

Nović je ocijenio da se pojedinci kriju iza demagoških nastupa kako vode borbu protiv terorizma, a u dosluhu su sa teroristima.

Prema njegovim riječima, teško je razumjeti sve one koji danas učestvuju u vlasti na nivou BiH i koji su jednostavno privatizovali BiH kao zemlju u kojoj može da radi ko god šta hoće.

BiH je, prema Sporazumu o readmisiji sa Njemačkom, prihvatila svoja tri državljanina koji su vraćeni u BiH zbog sumnje da su povezani sa terorizmom, a nadležni u BiH još nisu saopštili identitet tih lica.