latinica  ћирилица
26/04/2019 |  13:49 | Autor: RTS

Krajinović u polufinalu u Budimpešti

Filip Krajinović je savladao Hrvata Bornu Ćorića sa 2:0 po setovima 6:4, 7:5 i plasirao se u polufinale turnira u Budimpešti. U borbi za finale igraće sa boljim iz duela u kome se sastaju Mađar Atila Balaž i Francuz Pjer-Igo Erber.
Filip Krajinović (arhiv) - Foto: Getty Images
Filip Krajinović (arhiv)Foto: Getty Images

Poslije velike borbe Krajinović je uspio da savlada drugog nosioca na turniru Hrvata Bornu Ćorića.

Naš teniser je uspio da poslije preokreta u prvom setu i odbijenih napada u drugom, osvoji po brejk više i stigne do pobjede i plasmana u polufinale.

Oba tenisera su dobro ušli u meč. Nakon ravnopravne igre prvi je do prednosti stigao Ćorić, kada je u šestom gemu oduzeo servis srpskom teniseru i poveo sa 4:2.

Međutim, Krajinović se nije predavao, već u narednom gemu je vratio brejk. Potom je srpski teniser osvojio svoj servis i stigao do izjednačenja. Protivnik nije uspio da zaustavi nalet Krajinovića, koji mu ponovo oduzima servis, a zatim je iskoristio priliku da na svoj servis stavi tačku na prvi set - 6:4.

Velika borba nastavljena je i u drugom setu. Po jedna propuštena prilika za brejk u prva dva gema, da bi u trećem Krajinović nakon propuštene dvije vezane brejk prilike iskoristio tek četvrtu i stigao do prednosti.

Ipak, Ćorić je uspio da se revanšira u narednom gemu i izjednači na 2:2.

Uslijedio je miran period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, jedino je u šestom gemu Krajinović uspio da spasi jednu brejk loptu.

Deseti gem donio je dosta uzbuđenja. Ponovo je napao Ćorić servis srpskog tenisera. Krajinović je u tri navrata uspio da spasi brejk priliku, a potom je vezao još dva poena i osvojio gem.

U narednom gemu uzvratio je Krajinović, osvojio je brejk šansu koji je iskoristio i poveo sa 6:5.

Potom je bio siguran na svoj servis i riješio meč - 7:5 u drugom setu.