latinica  ћирилица
28/04/2019 |  13:31 | Autor: SRNA

Trebinje: Nova knjiga doktora Dragana Kovača "Drame"

Knjiga "Drame", čiji je autor ljekar trebinjske Bolnice Dragan Kovač, nedavno je izašla iz štampe, a sastavljena je od dvije cjelovečernje drame - "Izložba kliničkih slika" i "Preobraženje".
Trebinje - Dragan Kovač - promocija knjige - Foto: SRNA
Trebinje - Dragan Kovač - promocija knjigeFoto: SRNA

Ovo je sedma Kovačeva knjiga. Radnje se odvijaju početkom 2000. godina u Trebinju, a originalne fabule, prožete prepoznatljivim zapletima, humorom i ironijom kojima se doktor Kovač često služi, čine da se komadi čitaju sa velikim interesovanjem i u dahu.

Kovač je Srni rekao da je ponosan na podršku koju mu je u vidu recenzije pružio eminentni profesor dramaturgije sa Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu Nenad Prokić.

- Iskreno se nadam da će za ove drame biti prostora i na "daskama koje život znače" - rekao je Kovač i dodao da bi mu posebno drago bilo da se to dogodi u Trebinju.

Dragan Kovač, specijalista za urgentnu medicinu trebinjske Bolnice, književnim radom počeo se baviti prije šest godina, a do sada je napisao tri romana "Dnevnik nesna", "Pismo papi" i "Pogaženi testament", kao i tri zbirke pripovjedaka "Izložba kliničkih slika", "Epitaf" i "Nepotpisane priče".