latinica  ћирилица
08/05/2019 |  13:32 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Cvijanović: Nemjerljiva uloga srpskog naroda u antifašističkoj borbi

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je 9. maj - Dan pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu posebno značajan za slobodarski srpski narod koji je imao nemjerljiv doprinos u antifašističkoj borbi.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Na ovaj dan, koji je istovremeno i Dan Evrope, treba da se podsjetimo i na veliku istorijsku ulogu našeg naroda u stvaranju slobodne Evrope - istakla je Cvijanovićeva u čestitki koju je uputila građanima Republike Srpske povodom 9. maja.

Ona je dodala da je ovo dan sjećanja na sve one koji su živote utkali u stvaranje boljeg i tolerantnijeg svijeta, slobodne i demokratske Evrope, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Prema njenim riječima, Dan pobjede nad fašizmom jedan je od najznačajnijih datuma u svjetskoj istoriji i dan kada je poražena ideologija terora i zla koja je u Drugom svjetskom ratu bila uzrok stradanja više od 55 miliona ljudi.

- Obilježavajući Dan pobjede, odajemo počast svim žrtvama antifašističke borbe koje nas podsjećaju na veliko zlo koje je zadesilo cijeli svijet - navela je Cvijanovićeva.