latinica  ћирилица
15/05/2019 |  18:26 | Autor: SRNA

Linta: Uništavanjem plakata Srbima poručeno da za njih nema života u Hrvatskoj

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta naglasio je da se ponovnim uništavanjem plakata Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ u Zagrebu uz ustaške simbole i jeziv poziv na ubijanje srpske djece, šalje jasna poruka da "Srbima nema života u hrvatskoj državi".
Miodrag Linta (Foto: N1) -
Miodrag Linta (Foto: N1)

Linta je naglasio da je tragična činjenica da u svim hrvatskim gradovima i manjim mjestima postoje desetine hiljada ovakvih i sličnih ustaških, nacističkih i fašističkih grafita, poruka mržnje i pozivanja na nasilje prema preostalim Srbima.

- Ustaške snage šalju ovim putem jasnu poruku da Srbima nema života u hrvatskoj državi i da mogu očekivati da će ih zadesiti ista strašna sudbina koja je zatekla njihove sunarodnike u genocidnoj Nezavisnoj Državi Hrvatskoj /NDH/ i Tuđmanovoj Hrvatskoj - rekao je Linta.

On je konstatovao da hrvatska vlast, elita i narod, osim časnih grupa i pojedinaca, nisu spremni da se suoče sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću, saopšteno je iz Saveza Srba iz regiona, čiji je Linta predsjednik.

- Zahvaljujući komunističkim vlastima Hrvatska nije poslije Drugog svjetskog rata kažnjena i nije prošla katarzu, kao druge fašističke i nacističke države. Zbog toga je Tuđmanov režim u građanskom ratu od 1991. do 1995. godine završio djelo genocidne NDH i poglavnika Ante Pavelića kada je etnički očistio više od 500.000 Srba, na hiljade brutalno pobio i u najvećoj mjeri uništio, opljačkao i oteo srpsku imovinu - rekao je Linta.

On je zaključio da činjenice potvrđuju nespornu istinu da je temelj današnje Hrvatske genocidna NDH i da se ustaše sve više ocjenjuju kao istinski borci za hrvatsku slobodu, a ne najveće zlo u istoriji čovječanstva.

U Zagrebu je ponovo uništen plakat SDSS-a za izbore za Evropski parlament i na njemu su napisane antisrpske poruke "Zakolji srpsku decu" i "Ubij Srbina", prenio je juče portal "Indeks".