latinica  ћирилица
22/05/2019 |  16:04 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Doboj: Tetar fest ulazi u završnicu

Teatar fest u Doboju ulazi u završnicu. Večaras nastupa Narodno pozorište Republike Srpske s predstavom "Ožalošćena porodica", a sutra, posljednjeg takmičarskog dana, Pozorište "Bora Stanković" iz Vranja.
Teatar fest - Foto: RTRS
Teatar festFoto: RTRS

Publici su se predstavili Pozorište Prijedor predstavom "Pokondirena tikva", Egzit teatar iz Zagreba predstavom "Pluća" i Bosansko narodno pozorište Zenica, koje je odigralo predstavu "Ravna ploča".

- Uživali smo, mi jesmo došli danas ,trebalo je doći iz Zagreba dovde, ali nekako imali smo iskrenu komunikaciju s publikom, osjetili smo da prima predstavu - poručila je Јadranka Đokić, Egzit teatar iz Zagreba.

Gordana Boban iz Bosanskog narodnog pozorište Zenica istakla je zadovoljstvo što je u Doboju.

- Beskrajno sam sretna zato što sam dio ove prekrasne priče jer su me kolege iz BNP Zenica pozvale da gostujem - istakla je Gordana Boban, dok Željko Kasap iz Pozorišta Prijedor ima jasnu parolu:

- Nije važno pobijediti, važno je učestvovati, ali svi mi priželjkujemo tu pobjedu, svi mi očekujemo te nagrade. To nam je kao neki reper ovdje u okruženju da vidimo gdje je naše pozorište sada - kaže Željko Kasap.

Na 20. Teatar festu u Doboju biće dodijeljene nagrade za najbolju predstavu, najbolju mušku i žensku ulogu, specijalna nagrada i nagrada publike.

- Naš ovogodišnji moto je bio da ne biramo baš toliko zvučna televizijska imena nego da biramo kvalitetne pozorišne predstave - istakla je Vukosava Sofrenić, direktorka Centra za kulturu i obrazovanje u Doboju.

Teatar fest završava se u petak dodjelom nagrada, a biće odigrana i predstava "Dobri čovek", Teatra Balkan novi pokret iz Beograda.