latinica  ћирилица
24/05/2019 |  23:08 | Autor: sputniknews.com

Likvidirano 350 terorista

Sirijska vojska je tokom odbijanja napada terorista "Hajat Tahrir el Šama", na jugozapadu zone idlibske deeskalacije u provinciji Hami, u protekla 24 sata likvidirala 350 terorista i uništila šest tenkova i oklopnih vozila, saopštio je novinarima rukovodilac ruskog Centra za mirenje zaraćenih strana u Siriji general-major Viktor Kupčišin.

- Za protekla 24 časa vladine snage su odbile napad nezakonitih oružanih formacija u području Kafr-Nbuda i Huajz u provinciji Hami. Počevši od 21. maja, prilikom odbijanja napada militanata sirijske vladine snage likvidirale su do 350 terorista i uništile pet tenkova, jedno oklopno vozilo, 27 pikapova sa mitraljezima velikog kalibra, dva "džihad-mobila" i tri bacača raketa - rekao je Kupčišin.

On je dodao da nezakonite formacije prebacuju pojačanje, naoružanje i vojnu tehniku u području naselja Kafr-Nbuda. Za protekla dva dana u jugozapadnom dijelu idlibske zone deeskalacije već je prebačeno više od 800 militanata, najmanje sedam tenkova, tri oklopna vozila i 15 pikapova sa mitraljezima velikog kalibra.

Vođe terorista pripremaju između dva i četiri minirana vozila sa samoubicama, koji će pokušati da probiju odbranu sirijske vojske.

Prema riječima ruskog generala, postoji velika verovatnoća da militanti insceniraju hemijski napad i da za njega optuže vladine snage.