latinica  ћирилица
26/05/2019 |  14:18 ⇒ 14:24 | Autor: SRNA

Vlada Srpske uložila više od 400.000 KM u opštinu Ravno

Vlada Republike Srpske u protekle tri godine putem različitih projekata uložila je više od 400.000 KM u opštinu Ravno u Federaciji BiH i nastaviće da pomaže povratničke opštine u Hercegovini, rekao je Srni direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Dragan Štrbac.
Ravno - osveštenje hrama - Foto: SRNA
Ravno - osveštenje hramaFoto: SRNA

Štrbac, koji je prisustvovao osveštenju Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Bobovištima u opštini Ravno, objasnio je da je Vlada ulagala u ovu opštini u infrastrukturne projekte, elektrifikaciju povratničkih naselja, obnovu vjerskih objekata, izgradnju duštvenog i vatrogasnog doma, kao i u obnovu povratničkih stambenih jedinica, dok je na prostoru Hercegovine uložila oko 1,7 miliona KM.

Prema njegovim riječima, s obzirom na to da je položaj povratnika u Federaciji BiH veoma težak, Vlada Srpske će nastaviti da pruža snažnu podršku kroz realizaciju niza projekata čiji je cilj poboljšanje položaja povratničke populacije.

- Pružanjem pomoći povratničkim opštinama u FBiH čuvamo vjeru u Boga, običaje, tradiciju, identitet svog naroda koji vijekovima živi na ovim prostorima - rekao je Štrbac.

Njemu je danas uručena zahvalnica Crkvenog odbora za pomoć koju su pružili Sekretarijat i Vlada Republike Srpske u obnovi vjerskih objekata i procesu povratka u Bobovište.