latinica  ћирилица
27/05/2019 |  15:14 | Autor: SRNA

Savjet ministara u srijedu o pismu Hana

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da u srijedu, 29. maja, razmatra odgovor na pismo komesara EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Јohanesa Hana o stepenu realizacije reformskih mjera uvezivanja.
Savjet ministara - Foto: RTRS
Savjet ministaraFoto: RTRS

Na internet stranici Savjeta ministara navodi se da je sjednica, koja je 21. maja odgođena zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje, zakazana nakon konsultacija sa zamjenicima predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića - ministrima finansija i trezora i spoljne trovine i ekonomskih odnosa u tehničkom mandatu Vjekoslavom Bevandom i Mirkom Šarovićem.

Na sjednicu tada nisu došli ministri u Savjetu ministara iz reda hrvatskog naroda.

Na dnevnom redu sjednice je Informacija o aktivnostima koje se preduzimaju na projektu "Izgradnja auto-puta/brzog puta Sarajevo-Beograd-Sarajevo", čiji je predlagač Ministarstvo komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

Pred ministrima će se naći Informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH i realizacija zaključka Predsjedništva BiH i Savjeta ministara o ovoj temi.

Biće riječi i o Prijedlogu migracionog profila BiH za 2018. godinu čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima u BiH za 2018. godinu.

Savjet ministara razmotriće Informaciju o povlačenju Velike Britanije iz EU i moguće implikacije u trgovinskim odnosima BiH i Britanije.

Ministri u tehničkom mandatu trebalo bi da raspravljaju i o Nacrtu zakona o zvaničnom vremenu u BiH i Nacrtu protokola o saradnji u traženju nestalih lica između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore.

Biće riječi i o Nacrtu memoranduma o saradnji između Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave i Nacionalne akademije za javnu upravu Srbije.

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi da raspravlja o Prijedlogu odluke o usvajanju Godišnjeg programa za zaštitu potrošača u BiH za 2019. godinu, sa Prijedlogom navedenog programa i Izvještaju o radu Savjeta ministara za 2018. godinu.