latinica  ћирилица
27/05/2019 |  18:48 | Autor: Nezavisne

Ubistvo sarajevskih policajaca: Pronađene rukavice i farmerke ubica?

Istražioci koji rade na slučaju brutalne likvidacije sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića u naselju Alipašino Polje 26. oktobra prošle godine, pronašli su nedavno crne rukavice koje su ubice koristile, najvjerovatnije tokom pokušaja pljačke "golfa 6", pišu sarajevski mediji.

Kako navodi Avaz, pozivajući se na neimenovane izvore, pronađene su i muške farmerke koje je jedan od automafijaša skinuo i sakrio nakon zločina, a još se čeka šta će njihova DNK analiza pokazati.

Istraga o ovom zločinu, kojoj se još ne nazire kraj, i dalje se vrti oko Srećka Trifkovića, Miloša Obradova, Nedeljka Lizdeka i Stefana Samardžije.

Svi su u pritvoru, a Kantonalni sud u Sarajevu danas je donio odluku da se Obradovu pritvorska mjera produži još za tri mjeseca.

Međutim, još nije pronađen ni automobil "seat leon" kojim su se ubice odvezle sa mjesta događaja, a ni puška iz koje su Šehović i Vujinović likvidirani.

Nikada još nije locirana, niti otkrivena osoba koja je javila da se desilo ubistvo policajaca, a pozvala je Policijsku stanicu Novi Grad, piše pomenuti portal.