latinica  ћирилица
28/05/2019 |  19:17 ⇒ 29/05/2019 | 08:10 | Autor: B92

RG: Svi Srbi na terenu u srijedu u isto vrijeme!

Organizatori Rolan Garosa objavili su raspored mečeva u srijedu, četvrtog dana turnira. Srbija će u srijedu, u drugom kolu turnira, imati čak tri predstavnika u singl konkurenciji.
Rolan Garos - Foto: Getty Images
Rolan GarosFoto: Getty Images

Neće biti najboljeg igrača planete Novaka Đokovića, ali će na teren izaći Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Filip Krajinović.

Ovakvom informacijom dolazi se i do zaključka da će Novak svoj meč drugog kola protiv Švajcarca Henrija Laksonena igrati u četvrtak, ali tačan termin odigravanja meča nije poznat.

Nešto što se vjerovatno neće svidjeti srpskoj javnosti je to što su sva tri srpska igrača dobila isti termin.

Kecmanović će igrati drugi meč na terenu broj 14 protiv Belgijanca Davida Gofana, Krajinović će se sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom sastati u okviru drugog meča terena broj 6, dok će Laslo Đere biti drugi meč programa terena broj 12, protiv Australijanca Alekseja Popirina.

Sva tri meča bi treblao da se igraju oko 12.30, ali će zavisiti od završetka prethodnih mečeva na pomenutim terenima.

Neće samo u singl konkurenciji biti srpskih predstavnika, već i u dublu.

Na terenu broj 11 Lajović i Јanko Tipsarević igraće meč prvog kola protiv kombinacije Gozales – Kureši (11 časova), dok će Aleksandra Krunić, u kombinaciji sa Australijankom hrvatskog porijekla Ajlom Tomljanović, biti treća na terenu broj 9, a za protivnice imati Viktoriju Azarenku i Ešli Barti (ne prije 14 časova).

Na teren će takođe i Rodžer Federer, koji će treći izaći na teren glavnog terena "Filip Šatrije" u meču sa Nijemcem Oskarom Oteom (okvirno oko 14.30), dok će Rafael Nadal biti drugi duel programa terena "Suzan Lenglen" u duelu sa Nijemcem Јanikom Madenom (okvirno oko 12.30).

Svoj meč u srijedu će odigrati i Marin Čilić i Grigor Dimitrov, koji će na novom terenu "Simon-Matje" igrati poslije duela Cicipas – Delijen (11.00) i Pliškova – Kučova (12.30).