latinica  ћирилица
29/05/2019 |  16:35 ⇒ 30/05/2019 | 08:11 | Autor: B92

Nadal furiozan i u drugom kolu, Cicipas čeka Krajinovića

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Nijemcem Јanikom Madenom u tri seta.

Nadal je do pobjede došao poslije dva časa igre – 6:1, 6:2, 6:4.

Јedanaestostruki šampion u Parizu je nastavio pohod ka odbrani titule u drugi meč zaredom, takođe protiv Nijemca, riješio u minimalnom broju setova.

Rafa je pobjedom zakazao "derbi" trećeg kola protiv Davida Gofana, koji je takođe maksimalnim rezultatom eliminisao Miomira Kecmanovića.

Nadal je od samog starta demonstrirao silu i osvojio pet uvodnih gemova. U drugom setu je protivniku prepustio gem više nego u prvom, ali je opet set riješio u svoju korist sa dva brejka viška.

U trećem setu Maden je uspio da oduzme servis "Kralju šljake", i to ne jednom već dvaput. Vraćao je brejkove za 3:3 i 4:4, ali posljednji, kada je Nadal servirao za meč, nije uspio.

Ovo je bila 16. pobjeda u nizu za Španca na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Dalje se plasirao i Grk Stefanos Cicipas, koji je pobijedio Bolivijca Uga Delijena u četiri seta, nešto teže nego što je očekivano – 4:6, 6:0, 6:3, 7:5.

Cicipas je u prvom setu poveo sa 3:1, ali onda, na opšte iznenađenje, izgubio pet od narednih šest gemova. Brzo se vratio u meč i u drugom setu Delijenu uručio "krompir", da bi dobru igru prenio i na treći dio meča.

U četvrtom setu Bolivijac je pokušao da zakomplikuje stvari. Napravio je brejk i došao do prednosti od 4:2, ali je, slično kao i Cicipas u prvom setu, do kraja duela osvojio jedva jedan gem.

Cicipas je pobjedom i plasmanom u treće kolo Rolan Garosa napravio najbolji rezultat na tom turniru u karijeri. U narednoj rundi protivnik će mu biti bolji iz okršaja Filipa Krajinovića i Roberta Karbaljesa Baene.