latinica  ћирилица
30/05/2019 |  11:52 ⇒ 15:56 | Autor: RTRS

Đoković na set do pobjede protiv Laksonena (TEKSTUALNI PRENOS)

Najbolji teniser planete Novak Đoković u pohodu na drugi Gren slem turnir sezone u Parizu u drugom kolu sastaje se sa Švajcarcem Henrijem Laksonenom. Tekstualni prenos ovog meča možete pratiti i na našem portalu.
Novak Đoković - Henri Laksonen -
Novak Đoković - Henri Laksonen

Novak Đoković (2) 6 6 5

Henri Laksonen (0) 1 4 3

Obojica tenisera osvajaju po svoj servis, ali sada je Đoković na korak do trijumfa. 

Kakvi vineri Đokovića, već je 4:2, još dva gema do trećeg kola....

Laksonen smanjuje na 3:2, Novak servira, i čini se da je fokusiran da što prije završi meč. 

A, Novak bez pardona i dalje! Bez po muke osvaja svoj gem, za 3:1. 

Laksonen prekida seriju Novaka od tri uzastopna gema, za smanjenje vodstva na 2:1 u trećem setu. Lajović osvojio i drugi set, identičnim rezultatom 6:3, 6:3. 

Nova potvrda brejka, Đoković sve bliže ubjedljivom trijumfu. Lajović servira za vodstvo od 2:0. 

Odličan početak i trećeg seta. Đoković pravi brejk, čini se da je potpuno slomio Finca sa pasošem Švajcarske. 

Đoković riješava svoj servis gem. Ima vodstvo od 2:0 u setovima i na najboljem je putu da ostvari laku pobjedu. Nadvili su se tamni oblaci nad Parizom, prijeti kiša, možda je i vrijeme da Novak što brže završi meč....

Brz gem Laksonena za o(p)stanak u u drugom setu, ali sada servira najbolji igrač planete.

Đoković potvrdio brejk, i nalazi se na gem od drugog seta. I Lajović pravi brejk, ima set i brejk prednosti. Na pomolu novi uspješan dan srpskog tenisa u Parizu....

Treći brejk za redom! Novak opet ima prednost, ima set u svojim rukama i vodstvo od 4:3 uz servis. 

Užasan gem Đokovića. Bez osvojenog poena na svoj servis, Laksonen pravi brejk i ponovo je egal u trećem setu. Lajović je došao do prvog seta, riješio ga je sa 6:3. 

Evo brejka! Bio je to dug gem, čak četiri brejk lopte spasio je Laksonen, ali nije mogao i petu! Švajcarac je definitivno ušao u ritam meča, pršti na sve strane, ali važno da Đoković i dalje kontroliše sve...

Novak zaista impresivno servira. Protivnik za sada nije bio niti blizu potencijalne brejk lopte. Neka tako i ostane....U međuvremenu je startovao i meč drugog srpskog predstavnika Dušana Lajovića sa domaćim predstavnikom Eliotom Benšrotijem. Duci ima brejk prrdnosti, vodi 4:2. 

Laksonen i dalje nepopušta u drugom setu. Opustio je ruku, dolazi i do drugog gema, ali to je još uvijek daleko od dramatičnog za Đokovića, koji ima veliku podršku na ovom meču. U loži "Suzan Lenglena" nalaze se Novakova žena Јelena, njena majka, treneri Marjan Vajda i Fil Grič, Goran Đoković, brat Đorđe Đokovic, Eduardo Artaldi, Elena Kapilaro, a u publici je i srpski fudbaler Miralem Sulejmani.

Sa dva asa svjetski broj jedan lako dolazi do izjednačenja, sada je 1:1. 

Uvodni gem drugog seta pripada Laksonenu. Nekoliko neiznuđenih grešaka Novaka, i prvi put Švajcarac u vodstvu. 

Igre bez granica Novaka Đokovića su nastavljene! Za samo 23 minuta Novak je dobio prvi set, iskoristio je treću set loptu. U međuvremenu saznao je i rivala u trećem kolu, a to je Salvatore Karuso. Italijan je bio ubjedljiv protiv nezgodnog Žil Simona, dobio ga je sa 3:0. 

Neće biti "krompira"! Prvi gem Laksonena, bio je Novak samo dva poena do seta, ali moraće se još malo oznojiti da povede.

Serija kojoj se ne nazire kraj nastavljena je i u četvrtom gemu. Nove brejk loptice, i novi gem srpskog asa. Već je 4:0, a meč traje samo 10 minuta! 

Siguran servis Đokovića i već je 3:0. Početak kakav se samo poželiti može....

Odmah brejk! Imao je Švajcarac gem loptu, ali očigledno da mu se ruka stegnula, Novak koristi prvu priliku i dolazi do prednosti od dva gema. 

Bolji početak meča nije bio moguć za prvog srpskog reketa! Za manje od minuta Đoković je poveo sa 1:0. 

Teniseri su konačno izašli na teren, za nekoliko minuta kreće duel. 

--------------------------------------------------------------------------------------

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igra meč drugog kola protiv Švajcarca finskog porijekla, Henrija Laksonena. Švajcarski teniser koji je rođen u Finskoj trenutno zauzima 105. mjesto na ATP rang listi, dok mu je najbolji plasman u karijeri 93. mjesto, koje je zauzimao prije dvije godine.

Novak i pet godina mlađi Laksonen nisu se sastajali do sada u karijeri. 

Otprilike u isto vrijeme, na terenu broj sedam, takođe u drugom kolu, sastaće se Dušan Lajović i Francuz Eliot Benšetri.

Poslije dva maratonska meča u singlu, Filip Krajinović će početi takmičenje i u dublu. U paru sa Damirom DŽumhurom iz BiH, Krajinović će oko 14 časova igrati na terenu broj 10 protiv 11. nosilaca, američko-britanskog dubla Ram – Salsberi.

Posljednja od srpskih predstavnika na teren će izaći Aleksandra Krunić. Ona se u drugom kolu sastaje Lesijom Curenko iz Ukrajine, oko 16 časova na terenu broj 12.