latinica  ћирилица
01/06/2019 |  11:56 ⇒ 21:54 | Autor: sputniknews.com

DŽeržinsk: Najnoviji bilans 79 povrijeđenih(FOTO/VIDEO)

Vanredno stanje proglašeno je u ruskom gradu DŽeržinsk u i okolnim naseljima Pira, Žolljino i Lesnoj Kordon nakon eksplozija u fabrici eksploziva "Kristal", a broj povrijeđenih povećan je na 79.
Serija eksplozija u fabrici u Rusiji - Foto: Twitter
Serija eksplozija u fabrici u RusijiFoto: Twitter

Od jutros kada je javljeno za eksploziju bilans povređenih rastao je od 19, do 38 i posljednja cifra bila je 42 povrijeđena. Nema poginulih.

Regionalna Vlada je saopštila da je vanredno stanje proglašeno da bi se olakšalo i ubrzalo saniranje posljedica eksplozija, uključujući brži prenos i angažovanje ljudi i opreme, prenosi "Sputnjik".

Rusko Ministarstvo zdravlja je u međuvremenu saopštilo da je povećan broj povrijeđenih.

Dva vzrыva progremeli v cehe po proizvodstvu trotila na oboronnom zavode «Kristall» v Dzeržinske Nižegorodskoй oblasti. Po predvaritelьnыm dannыm, pričinoй moglo statь narušenie tehnologičeskogo processa pic.twitter.com/KoVS3fyZg1

Zamjenik guvernera regiona Nižnji Novgorod Dmitrij Krasnov rekao je da nije potvrđena informacija o dvije osobe koje su nestale.

V Dzeržinske očevidcы snяli posledstviя moщnogo vzrыva. Vzrыvы progremeli v cehe po proizvodstvu vzrыvčatki v NII "Kristall". pic.twitter.com/leYj07CO5e

Prema njegovim riječima, eksplozije su bile prilično jake i nakon njih je buknuo požar.