latinica  ћирилица
05/06/2019 |  18:08 ⇒ 21:05 | Autor: RTRS

Za šest migranata zatražena deportacija iz BiH (VIDEO)

Razlog masovne tuče migranata koja se noćas dogodila u privremenom migrantskom centru Miral u Velikoj Kladuši još nije poznat, a N1 javlja da je za šest migranata zatražena deportacija iz BiH.
Tuča migranata u Velikoj Kladuši - Foto: Facebook
Tuča migranata u Velikoj KladušiFoto: Facebook

U ovom centru danas su zabilježeni manji fizički obračuni i naguravanja, a razlozi incidenata još nisu poznati.

Ispred Mirala nije zabilježeno pojačano prisustvo policije, a na ulazu u objekat nalaze se radnici osiguranja i pripadnici IOM-a.

U tuči koja se dogodila noćas povrijeđena su tri policajca i nekoliko desetina migranata, mahom iz Alžira.

N1 nezvanično saznaje da je upravo grupa migranata iz Alžira pravila probleme u Miralu, gdje boravi ukupno 650 migranata.

Iz Crvenog krsta je potvrđeno da volonteri ove organizacije nisu uspjeli da obave svoj posao, odnosno podjelu obroka, pa su povučeni iz privremenog migrantskog centra.

- Svi navodi kolega iz MUP-a su tačni. Uočljivo je da su unutrašnji sukobi svakodnevni. Stvaraju probleme za funkcionisanje Crvenog krsta kod dodjele tri redovna obroka - rekao je Husein Kličić iz Crvenog krsta.

On je naveo da su uništena dva velika šatora, postavljena nakon požara.

- Volonteri se moraju povlačiti van kampa. Opet smo zbog humanosti uspjeli ubijediti migrante da se obroci normalno dijele. Mi i IOM činimo sve da dođe do normalizacije odnosa - rekao je Kličić.

Izvor: N1