latinica  ћирилица
06/06/2019 |  07:46 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva i Dodik na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik u posjeti su Sankt Peterburgu, gdje do subote, 8. juna, učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

 Na Ekonomskom forumu učestvuje više od 1.500 ruskih i međunarodnih kompanija iz oblasti finansija, informacionih tehnologija, poljoprivrede i rudarstva. 

Odmah na početku foruma, očekuju ih važni sastanci sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim i delegacijom Katara.

Dodik je poručio da će sa Lavrovim razgovarati o saradnji Republike Srpske i BiH sa Rusijom i globalnim i regionalnim pitanjima, i da će ga upoznati o zastojima u formiranju vlasti na nivou BiH.

- To šteti rejtingu BiH u svijetu i, umjesto da pričamo o nekim važnim investicijama i slično, moram trošiti vrijeme da objašnjavam zašto je neko odlučio da ignoriše formiranje vlasti - rekao je Dodik. 

Sastaće se sa predstavnicima Katara, sa kojima će razgovarati o saradnji i mogućim investicijama, ali i sa rukovodstvom Sankt Peterburga. Predsjednica Srpske tom prilikom potpisaće "mapu puta" aktivnosti za realizaciju spiska prioritetnih pravaca saradnje Vlade Sankt Peterburga i Republike Srpske, za period od 2019. do 2021. godine.