latinica  ћирилица
06/06/2019 |  16:19 ⇒ 20:09 | Autor: SRNA

Rajčević: Moralno da Suzić bude suspendovan do okončanja istrage

Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević izjavio je danas za Srnu da je, zbog moralnih načela, od rektora banjalučkog Univerziteta Radoslava Gajanina zatražio suspenziju profesora Nenada Suzića do okončanja istrage u vezi sa sumnjom da je seksualno zlostavljao djevojčicu iz Banjaluke.

Rajčević je rekao da je njegov potez moralno ispravan, bez obzira što nema zakonsku nadležnost da nešto naredi rektoru.

- Povukao sam taj potez, vodeći se moralnim aspektom kao resorno nadležan ministar i otac tri maloljetne djevojčice. Zatražio sam da profesor Suzić bude udaljen sa nastave dok traje istraga, odnosno dok ne bude okončan istražni postupak. To je korektno i od Ministarstva i mene kao ministra - naglasio je Rajčević.

On je istakao da se rektor Gajanin saglasio sa njim i da mu je prenio stav Univerziteta da će, ukoliko bude određen pritvor Suziću, preduzeti mjere da bude suspendovan i udaljen sa nastave do okončanja postupka.

Suzić, koji je bio ministar prosvjete Republike Srpske, redovni je profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci.

On je uhapšen juče zbog sumnje da je seksualno zlostavljao djevojčicu iz Banjaluke.