latinica  ћирилица
07/06/2019 |  11:09 ⇒ 11:28 | Autor: sputniknews.com

Rusi ulažu najmanje dva miliona evra u film i seriju o Tesli

Glumac i producent Miloš Biković potpisao je danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu "Tesla" sa ruskom Nacionalnom medija grupom u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.
Miloš Biković (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Miloš Biković (Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra.

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF sa ćerkom firmom ruske kompanije — STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji "Kuhinja - rekao je Biković novinarima.

Biković je podsjetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Teslu i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.

- Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji, koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu ponosno da kažem kako smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle, napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu - rekao je on.

Biković kaže da će projekat "Tesla" biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

- Da nas svijet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog IT stručnjaka u svijetu, a ne na neki pogrešan način - rekao je Biković.

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadnim produkcijama.

Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner, dodao je Biković.

On navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekat neće biti predstavljen još dve godine.