X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/06/2019 |  12:37 ⇒ 20:09 | Izvor: RTRS

Prijem za najbolje osnovce i srednjoškolce (FOTO)

Učenicima osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj koji su ostvarili najbolje rezultate na takmičenjima danas su uručene nagrade u Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci gdje je u njihovu čast organizovan i prijem i svečani program.

Nagrađeni su i nastavnici koji su zaslužni za uspjehe učenika na takmičenjima koje organizuje Republički pedagoški zavod, republičkim takmičenjima muzičkih škola i sportskim takmičenjima.

Prijem za najuspješnije učenike i nastavnike organizovali su ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić i ministarka porodice, omladine i sporta Sonja Davidović, a prisustvovali su i predsjednica Srpske Željka Cvijanović i premijer Radovan Višković.

Među nagrađenima je i učenik drugog razreda Osnovne muzičke škole "Vlado Milošević" u Banjaluci Nikolaj Roćenović, koji je vrhunske rezultate postigao svirajući trubu.

Prijem za najbolje osnovce i srednjoškolce

- Bio sam na mnogo takmičenja, a ove godine sam bio na međunarodnom "Davorin Јenko" u Beogradu, republičkom u Prijedoru i školskom u Banjaluci. U Beogradu sam osvojio prvu nagradu, a u Prijedoru i Banjaluci specijalnu nagradu sa maksimalnim brojem bodova - rekao je Roćenović, koji je počeo svirati sa šest godina, a u srednjoj školi će trubi dodati i klavir.

U školskoj 2018/2019. godini bilo je 564 pobjednika republičkih takmičenja, a među njima su 73 osnovca koji su osvojili prva mjesta na republičkom takmičenju iz matematike, informatike, fizike, hemije, srpskog jezika, engleskog, njemačkog, francuskog i ruskog jezika, vjeronauke, takmičenja u saobraćaju, školskih horova, te za najbolji likovni i literarni rad o Danu Republike i sjećanju na žrtve u koncentracionom logoru Јasenovac.

Prijem za najbolje osnovce i srednjoškolce (Foto: RTRS)

Među pobjednicima je 35 učenika srednjih škola, koji su pobjednici na republičkom takmičenju iz matematike, računara i programiranja, kompjuterskog konstruisanja, osnova elektrotehnike sa elektronikom, fizike, mehanike, knjigovodstva, monetarne ekonomije i bankarstva, srpskog, engleskog, francuskog i ruskog jezika, istorije, te konkursa za likovne i literarne radove o Danu Republike Srpske i sjećanju na žrtve u koncentracionom logoru Јasenovac.

Iz muzičkih škola je stiglo 211 pobjednika, a oni su osvojili prva mjesta na takmičenjima muzičkih škola na republičkom nivou u različitim kategorijama kao što su violina, gitara, harmonika, violončelo, tambura, klavir i druge.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta organizovalo je sportska takmičenja, a prijemu je prisustvovalo i 245 pobjednika u sportskim disciplinama poput atletike, sportske gimnastike, malog fudbala, košarke, odbojke i rukometa.