X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
25/06/2019 |  13:59 | Izvor: SRNA

Napravili praškasti šampon za pse

Helena Kreća iz Novog Grada, Sanja Kojić iz Srpca i Đorđe Kokošar iz Šipova su, uz mentorsku podršku Fondacije Mozaik, razvili poslovnu ideju - proizvode praškasti šampon za pse, a uskoro će registrovati firmu.
Praškasti šampon za pse - Foto: SRNA
Praškasti šampon za pseFoto: SRNA

- Za pravljenje šampona imali smo pomoć tehnologa i farmaceuta. Sastojci su 100 odsto prirodni. Koristimo kukuruzni skrob, sodu bikarbonu i esencijalno ulje lavande - rekla je Kreća za Srnu.

Ona je navela da je upotreba praškastog šampona Petvet jednostavna - nakon nanošenja prašak se utrlja kružnim pokretima ruke, nakon čega se dlaka psa iščetka.

- Do sada su reagovanja naših kupaca pozitivna. Imamo prodaju posredstvom društvenih mreža i u potrazi smo za distributerima za tržište BiH - kaže Kreća.

Od ideje do realizacije radili su dvije godine, a u planu su praškasti šampon na bazi ulja čajevca i ulja peperminta.

Razmišljaju i o proizvodnji tečnog šampona za pse, melema za šape i spreja protiv zadaha pasa.

Kreža je rekla da će u preduzeću koje će biti registrovano u naredna tri mjeseca Fondacija Mozaik imati 51 odsto udjela.

Ona je pojasnila da je veza sa Fondacijom Mozaik iz projekta Omladinske banke koji se realizuje i u ove tri lokalne zajednice.

- Svoj dio mi planirano ispuniti društvenim angažmanom. U planu su nam prihvatilišta za pse, da li ćemo dati novčanu pomoć, šampone ili raditi. Mislimo da treba promijeniti svijest građana u vezi sa napuštenim psima. Nisu problem psi, već njihovi vlasnici koji više ne žele da se brinu o njima - kaže Kreća.