X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
07/07/2019 |  20:15 | Izvor: RTRS

Radovi u Šargovačkoj ulici teku po planu

Radovi na izgradnji Šargovačke ulice u Banjaluci teku predviđenom dinamikom, a do sada je već urađen veliki dio posla, saopštili su iz gradskog Odjeljenja za puteve i saobraćaj.
Darko Milošević - Foto: RTRS
Darko MiloševićFoto: RTRS

Riječ je o jednom od najvećih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture u Banjaluci koji je finansiran sredstvima Vlade Republike Srpske, a na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije.

U planu je izgradnja 900 metara moderne saobraćajnice, koja pored poboljšanja kvaliteta života za mještane, znači i rješavanje višegodišnjeg bezbjednosnog problema za sve učesnike u saobraćaju.

- Do sada je već izmještena javna rasvjeta i izveden je kanalizacioni kolektor sa priključcima za domaćinstva. Radovi napreduju po planu, mještani su zadovoljni što će konačno biti riješen jedan od gradskih prioriteta, a mi kao inicijatori takođe možemo da budemo zadovoljni rezultatima zajedničkog rada republičkih i lokalnih organa kao i saradnjom sa građanima na rješavanju prioriteta - kaže odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Darko Milošević.

Do završetka roka od 180 radnih dana, Šargovac će dobiti šest metara široku saobraćajnicu sa obostranim trotoarima, kanalizacijom i autobuskim stajalištima. Radovi su počeli u martu, a izvođač je preduzeće Građenje Đurić.