latinica  ћирилица
12/07/2019 |  11:14 | Autor: SRNA

Arlov: Odbor za pomoć - spona Srpske sa Srbima na Kosmetu

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov istakao je da je ovaj odbor postao spona Srba i institucija iz Republike Srpske sa sunarodnicima na Kosmetu.
Milorad Arlov - Foto: RTRS
Milorad ArlovFoto: RTRS

Arlov, koji boravi u trodnevnoj posjeti Kosmetu, naglasio je da je ovaj odbor podršku za sve akcije koje realizuje dobio, kako od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tako i od predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

On je, gostujući u jutranjem programu Televizije Most iz Zvečana, čestitao, u ime građana i institucija Srpske, Dan opštine Zvečan - Petrovdan stanovnicima i opštinskom rukovodstvu.

- Građani i sve institucije Republike Srpske su sa vama i uz vas jer Kosmet pripada svima nama - rekao je Arlov.

On je, čestitajući današnje otvaranje kompleksa "Rajska banja", rekao da taj objekat, kao i drugi koji su izgrađeni ili se grade u Zvečanu, ulivaju nadu da će Srbi opstati na svome.

- To je cilj svih ljudi koji Kosovo i Metohiju osjećaju kao svoj dom - poručio je Arlov.

On je naveo da će sutra u Zubinom Potoku uručiti rukovodstvu Osnovne škole "Јovan Cvijić" novčanu pomoć od 1.500 evra koju je obezbijedio grad Gradiška.

Arlov je naglasio da je za gradnju Dnevnog centra "Podrži me" do sada prikupljeno blizu 80.000 evra, te dodao da će za ovu namjenu tokom dana na račun Udruženja "Podrži me" biti uplaćeno oko 6.000 evra.

On je apelovao na sve građane i dobrotvore da skromnim doprinosima pomognu da bude prikupljeno 250.000 evra potrebnih za izgradnju.

- Očekujemo da će ovaj centar biti završen i predat na upotrebu za najviše dvije-tri godine. Imamo podršku najviših predstavnika Srbije i Republike Srpske - istakao je Arlov, koji će u nedjelju, 14. jula, prisustvovati Svetoj arhijerejskoj liturgiji u Manastiru Zočište.