latinica  ћирилица
16/07/2019 |  18:53 ⇒ 18:57 | Autor: SRNA

Napredak saradnje Savezničkih snaga i BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik DŽaferović i vrhovni komandant Savezničkih snaga za Evropu Tod Volters konstatovali su danas da je postignut napredak saradnje Savezničkih snaga i BiH u oblastima odbrane, oružanih snaga i bezbjednosti.
Volters sa članovima Predsjedništva BiH - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Volters sa članovima Predsjedništva BiHFoto: www.predsjednistvobih.ba

Članovi Predsjedništva BiH informisali su Voltersa o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, a razgovarano je i o saradnji Savezničkih snaga za Evropu sa BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

U saopštenju se navodi da je tokom sastanka istaknuto da su planirane vojne vježbe u saradnji sa Savezničkim snagama podstrek daljem razvoju saradnje sa BiH, promovisanju mira i prosperiteta na zapadnom Balkanu i šire.

Volters je iskazao svoju predanost u daljem doprinosu Savezničkih snaga u procesu izgradnje mira i prosperiteta u BiH, kao i zapadnog Balkana i šire.

U saopštenju se navodi da je Volters posebno zahvalio članovima Predsjedništva BiH za angažman Oružanih snaga BiH u mirovnim misijama u svijetu i izrazio nadu da će ta saradnja biti nastavljena, te da će biti ojačani kapaciteti za buduća učešća u misijama.