latinica  ћирилица
19/07/2019 |  14:09 ⇒ 19:08 | Autor: SRNA

Trebinje: Počinje 62. "Festival festivala"

Trebinje će od sutra do petka, 26. jula, biti domaćin 62. pozorišnog "Festivala festivala" na kome će biti predstavljena najbolja ostvarenja amaterskih pozorišta iz regiona.
Trebinje - Foto: ilustracija
TrebinjeFoto: ilustracija

Na ovogodišnjem "Festivalu festivala" biće izvedeno sedam predstava ansambala iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Trebinja Zoran Milošević.

On je istakao da se malo koja sredina može pohvaliti tako dugom festivalskom tradicijom, a Trebinje je 39. put domaćin smotre.

- Trebinje je postalo svojevrsni olimp pozorišnog amaterizma. Sva dosadašnja iskustva govore da je svim učesnicima san da dođu u Trebinje - istakao je Milošević.

Nakon svečanog otvaranja u 20.30 časova, takmičarski program ovogodišnjeg festivala sutra uveče otvoriće Tetar "Total" iz Visokog, predstavom "Profesionalac", rekao je Milošević.

Za šest dana trajanja festivala trebinjska pozorišna publika imaće priliku da pogleda ostvarenja iz Skoplja, Svetog Filipa i Јakova, Kule, Mojkovca, Crvenke i Trebinja.

Sve predstave biće odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra Trebinje od 20.30 časova, a ulaz je besplatan.

- Siguran sam da će interesovanje publike za festival i ove godine biti veliko, kao i svih prethodnih godina. Ispostavilo se da grad na neki način živi tih sedam dana za Festival festivala - rekao je Milošević.