latinica  ћирилица
04/08/2019 |  15:23 ⇒ 15:43 | Autor: SRNA

Srbi spremni da spriječe hrvatsku proslavu "oslobođenja" Drvara

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Goran Broćeta poručio je da su Srbi spremni da organizuju prosteste i spriječe proslavu "oslobođenja" Drvara, koju je za 13. septembar najavio Kantonalni odbor HDZ-a iz Livna.
Goran Broćeta - Foto: RTRS
Goran BroćetaFoto: RTRS

Povodom najava kantonalnog odbora HDZ-a Livno da će 13. septembra, na dan kada je cjelokupno srpsko stanovnoštvo izbjeglo iz Drvara, organizovati proslavu "oslobođenja" Drvara, Broćeta je rekao da Srbi taj dan iščekuju sa velikom zebnjom.

- Ono što sam čuo jeste da su upućene pozivnice hrvatskim generalima koji su učestvovali u "Oluji" i na ovim prostorima poslije te akcije. Ukoliko se to dogodi, mi Srbi smo spremni da organizujemo proteste i spriječimo proslavu "oslobođenja" Drvara - naglasio je Broćeta.

Broćeta je napomenuo kako srpski narod, koji većinski naseljava opštinu Drvar, ima veliku podršku iz Republike Srpske i Srbije.

Načelnica opštine Drvar Dušica Runić rekla je za Srnu da je 13. septembar najtužniji dan za Drvarčane.

- To je dan kada mi je uništeno djetinjstvo i kada smo polomljenog srca otišli u tuđinu. Ta rana nikada ne zacjeljuje bez obzira što vrijeme prolazi i što smo se vratili u Drvar - poručila je Runićeva.