X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
12/08/2019 |  14:35 ⇒ 14:40 | Izvor: RTRS

Izgrađene biciklističke i pješačke staze uz novi dio Istočnog tranzita

Uz novu dionicu Istočnog tranzita u Obilićevu izgrađene su obostrane pješačke i biciklističke staze, u okviru projekta "Istočne biciklističke transverzale" koji se nastavlja izgradnjom novih staza kroz postojeći drvored do kružnog toka kod Rebrovačke crkve.
Istočni tranzit, biciklistička i pješačka staza (foto:banjaluka.rs.ba) -
Istočni tranzit, biciklistička i pješačka staza (foto:banjaluka.rs.ba)

Time su okončani radovi na prvoj fazi ovog projekta, u ukupnoj vrijednosti od 700.000 KM. U prvoj fazi, izgrađene su biciklističke i pješačke staze uz novu dionicu Istočnog tranzita, koji je prošle godine pušten u saobraćaj.

Riječ je o prvoj fazi projekta izgradnje pješačkih i biciklističkih staza u ukupnoj dužini od 1,2 kilometar, na potezu od kružnog toka na Rebrovcu pa sve do kraja novog dijela Istočnog tranzita, koji je trenutno u izgradnji – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

U međuvremenu, započela je i druga faza radova na ovom projektu, koja podrazumijeva izgradnju pješačke i biciklističke staze i rasvjete, kroz drvored na Bulevaru Desanke Maksimović.

U ovom dijelu, gradi se 800 metara pješačke i biciklističe staze, od supermarketa As prema mostu Rebrovac. Ovim stazama, praktično, biće povezana dva novoizgrađena kružna toka na Istočnom tranzitu – objašnjava Sandić.

Ovi radovi se izvode u okviru projekta tzv. istočne biciklističku transverzale, koja će se protezati od stadiona FK Naprijed u Obilićevu pa sve do Lazareva i Trapista.