X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Moja Јahorina
13/08/2019 |  10:25 | Izvor: RTRS

U banjalučkom naselju Lazarevo autobuska stajališta pomjeraju van kolovoza

Radi ubrzanja saobraćaja i povećanja bezbjednosti putnika gradskog prevoza, ovih dana je u Lazarevu, odnosno Bulevaru Milutina Milankovića, počela izgradnja stajališta za autobuse izvan kolovoza, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.
Lazarevo autobuska - stajališta pomjeraju van kolovoza (Foto: banjaluka.rs.ba) -
Lazarevo autobuska - stajališta pomjeraju van kolovoza (Foto: banjaluka.rs.ba)

Prema projektu, stajalište će obostrano biti izmješteno izvan kolovoza, uz obilježavanje pješačkog prelaza.

Radi se o o veoma frekventnoj saobraćajnici koja vodi ka Zavodu za rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović“ na kojoj se autobusi gradskog prevoza, prilikom ulaza i izlaza putnika, zaustavlja na kolovozu te veoma često dolazi do neugodnih situacija, jer vozači nastoje da prođu autobus dok izlaze putnici, pri čemu dolazi do ugrožavanja putnika – kaže Slavko Davidović, šef Odsjeka za saobraćaj.

On dodaje da će, nakon završetka ovih radova, identična intervencija biti izvršena i u Ulici Јovana Raškovića, kod Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, gdje je takođe uočeno slično ugrožavanje putnika gradskog prevoza.

Slične intervencije su urađene i prilikom izgradnje kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save, kada su stajališta u Gundulićevoj ulici i Aleji Svetog Save izgrađena van kolovoza, što je podiglo bezbjednost putnika na ovoj dionici.