latinica  ћирилица
14/08/2019 |  13:32 ⇒ 13:35 | Autor: klix.ba

DŽaferović: Očekujem da do 20. avgusta postignemo kompromis o sadržaju i slanju ANP

Član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović rekao je da do 20. avgusta očekuje postizanje kompromisa o sadržaju i slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za saradnju sa NATO-om, ali i o predsjedavajućem za Savjet ministara.
Šefik DŽaferović - Foto: RTRS
Šefik DŽaferovićFoto: RTRS

Redovna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se trebao razmatrati i ANP zakazana je za 20. avgust (utorak), a isti dan je zakazana i vanredna sjednica na zahtjev srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika o predsjedavajućem Savjeta ministara.

Sama procedura kako će se sve odvijati još uvijek je prilično nejasna, naročito nakon izjave iz Kabineta Milorada Dodika da su nacrt ANP-a dobili tek jutros.

Ključna pitanja koja su na Predsjedništvu su slanje ANP-a i predlaganje predsjedavajućeg Savjeta ministara, čime bi se otkočilo formiranje vlasti na nivou BiH.

- I jedino i drugo su zakonska obaveza i zadiru u domen vladavine prava. Zato je obaveza svih da se ponašaju u skladu s tim. Sve ovo se mora poštovati u potpunosti. Nije moguć parcijalan pristup u rješavanju navedenih pitanja - naglašava DŽaferović za portal Kliks.