latinica  ћирилица
19/08/2019 |  10:39 ⇒ 12:35 | Autor: SRNA

Vlada Srpske o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o policiji

U Banjaluci je u toku sjednica Vlade Republike Srpske na čijem dnevnom redu je i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, po hitnom postupku.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kao i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Predviđeno je i razmatranje informacije o baznoj analizi stanja u BiH za sprovođenje Protokola voda i zdravlja pri UN Konvenciji o zaštiti i korištenju prekograničnih vodotoka i međunarodnih jezera, kao i informacije o radu i finansiranju predstavništava Republike Srpske u inostranstvu u prvoj polovini ove godine.

Vlada bi trebalo da razmatra i izvještaj o poslovanju Željeznica Republike Srpske za prošlu, kao i prijedloga rješenja o imenovanju radne grupe za praćenje realizacije Ugovora o koncesiji za auto-put Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, prve faze od Banjaluke do Prijedora.

Nakon sjednice, koja je počela u 10.00 časova, biće održana konferencija za novinare s početkom u 12.00 časova u Pres-centru Vlade Srpske, a biće objavljeno i saopštenje.