latinica  ћирилица
08/09/2019 |  15:55 ⇒ 22:18 | Autor: RTRS

Nevesinje - u putnu infrastrukturu uloženo više od milion maraka

Na području Nevesinja, u ovoj građevinskoj sezoni, Opština i Putevi Srpske u putnu infrastrukturu uložili su više od milion maraka. Aktivnosti su prije tri godine, poslije više decenija zapuštenosti, pokrenute s mrtve tačke. Uporedo se rade putevi od lokalnog značaja i gradske ulice.

Uređenje gradskih saobraćajnica, koje su bile ispod svih standarda, pokrenuto je prije dvije godine. Od juna traje potpuna rekonstrukcija Ulice Miloša Obilića. Opština je iskoristila radove i s dodatnih 160 hiljada maraka finansirala rekonstrukciju vodovodne mreže. Zamijenjene su telefonska i mreža javne rasvjete.

- Ova ulica je bila dosta dotrajala, redovno se održavala, mora se priznati, međutim, prosto zub vremena je ostavio traga, nije imala tehničke karakteristike koje mora imati ulica u jezgru jedne opštine - istakao je Slobodan Šiljegović, načelnik odjeljenja za prostorno nplaniranje i stambeno-komunalne poslove.

Projektom je obuhvaćeno i uređenje dijela sporednih ulica. Oppština i ЈP Putevi Srpske uložili su oko 750 hiljada maraka. Završetkom radova, krajem mjeseca, biće kompletirano uređenje centra Nevesinja.

- Glavna ulica je projektovana na način da, u slučaju potrebe, može biti dvosmjerna. Do sada nije bilo tako, saobraćaj se odvijao u jednom pravcu, a sada imamo i dodatnih pedeset parking mjesta - naglasio je zamjenik načelnika Opštine Nevesinje Milutin Samardžić.

Od Odžaka do Ljeskovika, na pravcu Nevesinje-Berkovići, u toku je rekonstrukcija 1,5 kilometara regionalne saobraćajnice. Putevi Srpske obezbijedili su tristo hiljada maraka.

Završetak ove dionice planiran je za jesen. Zbog važnosti regionalnog puta, sukcesivna rekonstrukcija biće nastavljena naredne godine.